Logo VVBTD

 


205. Cafe Waardenburg

 

De foto van Café Waardenberg bleek nog bij veel lezers in de herinnering te liggen en werd dan ook veel aangevraagd.

Wim Kroon stuurde de volgende informatie: "Ik heb tot mijn trouwen in 1975 in het huis rechts op foto gewoond, nr. 157. De foto wel al eerder gezien en binnen de familie werd altijd gezegd dat op de keukentrap, welke zichtbaar is achter het zijraam, mijn moeder de ramen aan het zemen is. Bij Waardenberg/Hazelbag ben ik heel vaak geweest. De meeste keren om shag te kopen voor mijn vader of om een soft-ijsje te halen. Ook een paar keer op het podium gestaan tijdens toneeluitvoeringen voor de Plattelandsvrouwen, waar mijn moeder lid van was.Ook mijn verlovingsfeest heb ik bij Hazelbag gehouden. Recht tegenover ons op nr. 222 woonde de familie Warbout, waarvan zoon Jan later dus de eigenaar werd van Hazelbag."

Ook Kees Jurgens (o.a. oud-wethouder) reageerde op de foto: "Leuk, om de foto en het artikel in GH te lezen over Café Waardenberg. Dat brengt veel leuke herinneringen boven. Het stond/staat mij niet meer bij, dat ik daar gespeeld heb voor Majestic, de handschoenenfabriek. Mijn ouders werkten daar allebei en de directeur, dhr Kruiniger, vond het wel stoer, dat ik als zoon van twee medewerkers daar met mijn band zou spelen. Dat heb ik volgens mij enkele keren mogen doen, maar ik dacht zelf gewoon op de stikkerij, die omgebouwd was als feestzaal. (Mijn vader was de chef van de stikkerij) Adri Troost gebruikte Hazelbag als podium voor de betere leerlingen van zijn gitaarschool Django; ik heb daar mijn eerste optredens gehad, o.a.met Bea Boelen."

Inderdaad Joke Tregde (zus van Janneke?), ook toen het echtpaar Hazelbag de zaak runde kon je er heel goed eten. Tenslotte is het restaurant daar niet voor niets naar genoemd. Als toetje deze week een andere foto van het café.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 20-03-2019
Museum & Blok

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis