Logo VVBTD

 


204. Rijksstraatweg

 

Een oude foto van een stukje Rijksstraatweg uit de jaren vijftig.

Nu is er wokrestaurant Mandarijn gevestigd, maar in de tijd van deze foto heette het 'Café Waardenberg' dat ook beschikte over een podium waar regelmatig toneelvoorstellingen en feesten werden gegeven. Zo maakte ik er een personeelsfeest van de Handschoenenfabriek Majestic mee, waar o.a. ook de Raveons optraden, met de latere wethouder Kees Jurgens op sologitaar.
Maar ook verenigingen, zoals de dansclub en een biljartvereniging maakten gebruik van het café als verenigingsruimte. Naar verluidt was er toen zelfs een echte 'Herensociëteit' het café als onderkomen had.

Plattelandsvrouwen
In 1947 werd de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen opgericht en de Hellevoetse afdeling daarvan hield haar maandelijkse bijeenkomsten ook in het café. Een vrouwencafé avant la lettre dus.Opvallend waren ook twee fonteinen in de vorm van grote groene kikkers in de tuin voor het café.

Hazelbag
Later werd het café één van de beste restaurants van het eiland als 'Restaurant Hazelbag' onder de bezielende leiding van Jan Warbout en Cock Alleblas met chefkok Hans Jillissen in de keuken. Het drietal had elkaar leren kennen bij het Haagse restaurant 'Le Cocq d' Or'. Restaurant Hazelbag was een begrip in de regio. Klanten moesten weken van te voren reserveren om er op vrijdag of zaterdag te eten. En de recensies logen er dan ook niet om. Na 23 jaar toprestaurant van de regio te zijn geweest stopten Jan en Cock en werd het restaurant na een ingrijpende verbouwing een wokrestaurant. Nog steeds wordt dat door fijnproevers in de regio betreurd. 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 13-03-2019
Museum & Blok

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis