Logo VVBTD

 


188. vlotbrug

Veel aanvragen voor de oude foto van de Opzoomerlaan, maar ook de foto van de Vlotbrug zorgde voor veel reacties en herinneringen

Zo schreef Korrie van den Hoonaard: "Verrassing in het Groot Hellevoet van afgelopen week zag de
foto van de vlotbrug met mijn geboortehuis erop. Wij woonden aan het kanaal tot na de watersnoodramp, de plaats waar nu Ri-Jo gevestigd is.

Voor die tijd woonde mijn oma en opa er, toen mijn ouders gingen trouwen kwamen zij daar te wonen. Het was een kleine woning maar van
horen zeggen stond er in een voorkamertje een orgel en werden er kerkdiensten gehouden. Zeker geen grote aantallen mensen, maar toch! Met de watersnood zijn mijn andere opa,oma en tante er tijdelijk in komen wonen omdat hun huis onder water stond.

Zou heel graag een digitaal exemplaar van ontvangen. Het wordt trouw gelezen en dan door gestuurd naar mijn neef in Appingendam. Hij is erg geïnteresseerd in het verleden van Hellevoetsluis, zijn moeder kwam er vandaan."

De foto dateert van ongeveer 1948, want op de tekening die Frans Spuybroek senior maakte, is vrijwel dezelfde situatie te zien. Zijn zoon stuurde ons de tekening die we meteen als foto voor deze week gebruiken en schreef er het volgende bij:

"Hieronder zie je een gewassen tekening van die bekende Vlotbrug, ca.1948, gemaakt door mijn vader Frans Spuijbroek Sr. Na zijn HBS-tijd volgde hij een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam van 1923 t/m 1927. Hij reed altijd op zijn fiets naar het tramstation.Ooit vertelde hij mij dat hij zich vaak moest haasten om die RTM-tram te halen. Rijdend op de Oostdijk gebeurde het soms dat hij de locomotief al hoorde fluiten. En dan racen over die losliggende planken van de Vlotbrug, wat een kabaal! Fiets neergooien en rennen om op de tram te springen.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 21-11-2018
Museum & Blok

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis