Logo VVBTD

 


186. Drijvende Vlotbrug

Veel reacties en aanvragen voor de foto van de aanleg van de Haringvlietdam dus ook aanvullende informatie...

Cees Schipper schreef ons: "Waar nu Aquarius staat stond vroeger de Sextant waar je wat kon eten en drinken. Daarnaast, richting tramhaven, was een steiger vanwaar rondvaarten werden georganiseerd naar de bouwput. Nog wat verder richting tramhaven was een gebouw waarin een informatiecentrum was gevestigd waar foto's en filmbeelden te zien waren over de deltawerken en in het bijzonder de Haringvlietdam."

Meer informatie kregen we van Rob Swaep. Hij schreef: "Het zal rond 1970 geweest zijn, dat ik destijds werkzaam bij Rijks Belastingen in Brielle, wij door een buitendienstmedewerker belastingdienst 2x in de gelegenheid zijn gesteld om het toen aangelegde werkeiland, voor aanleg sluizen en dam, te bezoeken. Met een kleine boot voeren wij van de werkhaven naar het werkeiland. Waar nu de vissen doorheen zwemmen, de smalle openingen/doorgangen in de sluizen, konden wij doorheen lopen destijds was dit een heel gebeuren. We kwamen veel op het strand met onze kinderen. Wat nu The Shamrock Inn is, was toen ook al een strandtent, waar we 's middags uitsmijters aten met een geweldig uitzicht op de werkzaamheden. Vanaf waar voorheen de discotheek van Leen den Ouden was gevestigd, liep een geasfalteerde weg welke doorliep tot waar nu de dam ligt. Als het goed is, ligt deze weg nog onder het zand verscholen. Bij de The Shamrock Inn is een klein stukje van geasfalteerde weg nog zichtbaar."

De foto van deze week dateert uit 1900 en wie nu de Burgemeester Aarsebrug ziet, kan zich nauwelijks voorstellen dat hier ooit deze drijvende brug (waar de naam Vlotbrug vandaan komt) heeft gelegen.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 07-11-2018
Museum & Blok

terug naar het overzicht