Logo VVBTD

 


184. Nestum

Wekelijks komen er veel reacties en aanvragen voor onze foto's van vroeger.

Over de foto van groenteboer Cees Stolk schreef Adri Kwekel: "Hij was mijn oom en getrouwd met Annie Kwekel, een zus van mijn vader. Grappig dat er een boom naar hem genoemd is."

Anja Klein schreef ons: "Ik denk dat de foto in de President Paterstraat is gemaakt. Ik ben geboren in de Jan Blankenstraat en wij hadden geen "kleine" ramen, zoals is te zien boven de achterkant van de wagen. Leuk detail, ik ben vernoemd naar de hulp van de groenteboer, Anja. Zij werkte later op het postkantoor." Bedoeld wordt Anja Sperling en natuurlijk kwam de foto uit de President Paterstraat.

Leen van der Meijde schreef ons over de 'brugdraaiers' : "Beide brugdraaiers waren een oom van mij. De rechtse draaier is Huib van der Meijde en de ander is Piet Schoordijk (senior). Hij hielp Huib regelmatig tijdens het weekend als Huib geen andere hulp had. Piet Schoordijk was getrouwd met de zus van Huib, Marie van der Meijden. Huib en Marie waren broer en zus van mijn vader Jaap van der Meijden. (over de schrijfwijze van de familienaam - met 'n' en zonder 'n' - is tot op dag van vandaag nog steeds onzekerheid. Opa heeft al eens verteld dat het te maken had met de alcoholische gesteldheid van de ambtenaar van de gemeente toe de geboorte van Huib werd aangegeven). Merkwaardig is ook nog dat neven van Opa de familienaam schreven als 'Van der Meide."

De foto van deze week laat de bouwput voor de Haringvlietdam zien. Veel werk voor veel mensen, maar ook een toeristische attractie van formaat. Het betonwerk ging naar de firma Nestum voor ongeveer 100 miljoen gulden. Nestum was eigenlijk een combinatie van zes Nederlandse aannemers. Volgende week vertellen we u meer over dam.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 24-10-2018
Museum & Blok

terug naar het overzicht