165. Honkbal Unicorn

Sinds 2003 is de honkbalvereniging Hellevoet Athletics in Hellevoetsluis actief.

De oprichting van de vereniging werd gedaan door oud spelers die in Hellevoet woonden en eerder al hadden gespeeld bij de Unicorns, de vereniging die speelde op het terrein van de hockeyvereniging. Die vereniging ging helaas onder in de slechte financiële jaren.

Na jaren geen honk en softbalvereniging te hebben gehad in Hellevoet werd besloten een nieuwe vereniging op te richten. De vereniging is begonnen op het terrein van de FC Vlotbrug en nadat het terrein te klein werd verplaatst naar de Fazantenlaan.

Het huidige honk- en softbalcomplex is gebouwd op een moerasterrein. Het is een flinke klus geweest dit om te bouwen tot sportaccommodatie. Een prachtig "state of the art" honk en softbalveld, gedeeltelijk voorzien van verlichting voor avondwedstrijden en dug-outs die trendsettend zijn geworden voor vele andere velden. Achter Sporthal De Fazant langs, kom je via de galerij van teamfoto's en Hall of Famers, op het terrein. Er zijn twee speelvelden voor softbal en jeugdhonkbal en een wedstrijdveld voor junioren en seniorenteams. De wedstrijden worden meestal gespeeld op de vrijdagavond, zaterdag en zondag.
Honk- en softbal zijn sporten die zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten en die invloed is goed zichtbaar. Er is veel saamhorigheid en altijd sportiviteit naar iedereen die op het terrein zijn voetstappen zet.

De tekst kregen we via Stichting PUSH en is afkomstig van Arthur Moree. Op de foto zien we o.a. oud- wethouder Parlevliet die uitleg krijgt over de honkbalsport. Wie kan ons zeggen wie de twee anderen personen op de foto zijn?

bron: Groot Hellevoet 28-03-2018

bron: Groot Hellevoet 28-03-2018