Logo VVBTD

 

147. NH Kerk Nieuwenhoorn 1935

 

De bouw van de Nederlandse Hervormde kerk van Nieuwenhoorn werd voltooid in 1512. In de vele eeuwen van haar bestaan is het gebouw vele malen gerestaureerd en gerenoveerd.

De laatste keer dat de kerk werd opgeknapt is niet eens zo lang geleden toen er diverse reparaties aan het dak werden uitgevoerd. Ook werd er een gebouw achter de kerk gerealiseerd die in de loop der jaren voor vele doeleinden gebruikt is.

Het is zaterdag 18 juli, welk jaar is mij onbekend maar misschien kunt u als lezer daar antwoord op geven, als de kleine Leen Emmerzaal die morgen, met zijn been in het gips, het naambord mocht onthullen van het jeugdgebouw der hervormde gemeente te Nieuwenhoorn.

Met deze symbolische handeling werd het nieuwe gebouw De Schakel door ds. Venema voor geopend verklaart. Voordat Leen het doek had mogen wegtrekken had een buiten opgesteld koortje de genodigden toegezongen.

In de zaal van De Schakel sprak namens de kerkenraad ds. Venema over het belang van de jeugd voor een mens ” die in training is voor de plaats welke hij later in de maatschappij zal innemen. In dit jeugdhuis zullen mensen elkaar ontmoeten in gemeenschap met God, maar bovenal heeft dit gebouw de functie van gastvrijheid te verlenen aan allen die werken in dienst der gemeenschap”.

Nog steeds is De Schakel volop in gebruik. Niet alleen tijdens de jaarlijkse Bazaar die altijd gehouden wordt in november maar is bijna het hele jaar geopend, Vanaf februari is ‘De schakel ’elke laatste zaterdag van de maand tussen 10.00 uur en 12.00 uur open – met uitzondering van de maanden juli en december- .U kunt dan op uw gemak een boek, cd, dvd of puzzel uitzoeken of gewoon langskomen voor een praatje en zal er altijd iemand van de Kerk aanwezig zijn om u te woord te staan. U kunt op deze zaterdagen ook uw (overtollige) spullen inleveren voor de bazaar. 

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 29-11-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht