Logo VVBTD

 

146. fa. Klop

 

Met het oog op de zich steeds meer uitbreidende nieuwbouwwijken van Nieuw-Helvoet heeft de heer F.C. Klop in 1969 aan de Rijksstraatweg 46 een nieuwe zaak aan zijn sanitair-installatiebedrijf toegevoegd. De oude showroom aan de Oostkade, in het oude centrum van Hellevoetsluis geniet weinig bekendheid onder de nieuwe bewoners van de groeiende gemeente. Juist van deze mensen moet de firma Klop het hebben. De collectie wastafels, gastoestellen, douches en baden die in deze nieuwe zaak staat uitgesteld

Begin 1900 nam heer Klop, de vader van de huidige eigenaar, een lood- en zinkwerkerij in de Peperstraat te Hellevoetsluis over. Nederhand werd de zaak verplaatst naar de Westzanddijk.

In het voorjaar van 1944 werd het bedrijfspand met bovenwoning door de Duitse bezetter, tegelijk met alle bebouwing ten westen van de Marinehaven, gesloopt.

Na de bevrijding werd door de heer F.C. Klop, die inmiddels zijn vader was opgevolgd, een onderkomen op de Oostkade ingericht, waar in 1954 een showroom werd geopend. Deze toonkamer was in 1969 nog steeds in gebruik. Dat firma Klop echt een familiebedrijf is, blijkt wel uit het feit dat ook zoon Jacques in de voetsporen van zijn vader- en grootvader getreden is en werkzaam is in het bedrijf.

Niet alleen in Hellevoetsluis maar ook ver daarbuiten genoot de firma een grote bekendheid. Behalve op Voorne, Putten en Rozenburg kwam dhr. Klop ook in de Europoort en Flakkee. In deze laatste streek werd door hem nogal veel leidekkerswerk verricht. Dat was één van de specialiteiten van zijn vader, die hij heeft overgenomen.

Naast het leidekkerswerk was het bedrijf toch op de eerste plaats installateur van sanitair en staat als zodanig goed aangeschreven. Dhr. Klop was ook betrokken bij de aanleg van leidingen en plaatsen van wasbakken en toiletten in het Prinsenhuis en verwerkte er maar liefst twintig ton lood.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 22-11-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht