145. Intocht sinterklaas in de jaren 60

Al van oudsher viert de jeugd van Hellevoetsluis het Sinterklaasfeest.

In al die jaren is er natuurlijk wel het een en ander verandert maar in grote lijnen blijft het een kinderfeest met vooral veel pepernoten, chocoladeletters en cadeautjes. Wat in al die jaren echt niet veranderd is, is de aankomst van de Goedheiligman in de haven van Hellevoetsluis. Zoals op de foto te zien is die gemaakt is ergens in de jaren zestig, was het ook toen ook al een groot feest waar veel ouders met hun kinderen naar toegingen.

In 1975 was er voor ruim 4OO kinderen Sinterklaasfeest in zaal 'Tivoli', het theater aan de Rijksstraatweg. Deze middag werd georganiseerd door de Hellevoetse Winkeliersvereniging.

Dhr. Schippers, toen eigenaar van 'Tivoli' had voor een gezellig muziekje gezorgd zodat er al vanaf aanvang een gezellige sfeer in de zaal was. Dat jaar was er ook een blokfluitclubje dat op mooie wijze de Sinterklaasliedjes speelde en de aanwezige kinderen zongen uit volle borst de liedjes mee.

Vooral voor de kleintjes was het spannend, die luisterde aandachtig naar het verhaal van Sinterklaas die naar Hellevoetsluis moest, maar door de mist in een ander land terecht gekomen was." Zeker in Nieuwenhoorn", werd er door één van de kinderen geroepen.

Gelukkig liep het allemaal goed af. Eerst mochten de kinderen naar de films van Wit neusje en Donald Duck kijken en daarna was het grote moment dat Sinterklaas met zwarte Piet binnen kwam. Er mochten kinderen bij Sinterklaas komen om een liedje te zingen maar er waren ook kinderen die dat toch wel een beetje eng vonden.

Na een korte pauze deden de oudere kinderen mee aan een rijmwedstrijd. Alle kinderen kregen bij het verlaten van de zaal een zak met lekkers.

Helaas hebben we geen foto's kunnen vinden van dit feest in het 'Tivoli' Theater.

bron: Groot Hellevoet 15-11-2017