Logo VVBTD

 

 

 

137. gezondheidscentrum De Burgh

 

 

In aanwezigheid van een groot aantal genodigden is eind april 1982 het nieuwe Hellevoetse gezondheidscentrum De Burgh geopend. Het gigantische complex waarin een groot aantal eerste lijns-hulpverleners is gehuisvest heeft een plaats gekregen in winkelcentrum Struytse Hoeck in nieuwbouwwijk De Struyten.

Het gebouw heeft één verdieping en is vooral bestemd voor de inwoners van De Kooistee en De Struyten. Vier huisartsen, één tandarts, twee fysiotherapeuten, één verloskundige, het Groene Kruis, de stichting voor Maatschappelijke Dienstverlening, de stichting Gezinsverzorging Voorne-Putten, de Rechtswinkel en de plaatselijke afdeling van de Bouwmanstichting( een organisatie die hulp verleend op het gebied van alcohol- en drugsverslaving) zijn in het centrum vertegenwoordigd. Bovendien is er nog ruimte voor een tweede tandarts en een tweede verloskundige. Ook voetspecialisten en pedicuren zullen in de toekomst hun opwachting maken.

Het gebouw zou geen regionale functie krijgen, toch waren bij de opening diverse politici uit de omliggende gemeenten aanwezig. De drukbezochte receptie op woensdag 27 april vormde in feite de opening van het gezondheidscentrum aan de Struijtse Hoeck 92.

Burgenmeester C.H. de Cloe zei in zijn openingswoord dat hij niet hoopte dat het in het gezondheidscentrum altijd zo druk zou zijn als op de openingsdag. ‘Hellevoeters zijn gezonde mensen vervolgde hij zijn toespraak, dus daar ben ik niet bang voor’. Namens het gemeentebestuur bood hij de Stichting Gezondheidscentrum De Burgh die het gebouw draaiende hield een groot aantal schilderijen aan om de kale muren wat op te vrolijken.

Inmiddels Zijn we al weer 35 jaar verder en zijn er de nodige verbouwingen en veranderingen geweest. De naam gezondheidscentrum De Burgh wordt allang niet meer gebruikt. De officiële naam is nu Medisch Centrum Struijtse Hoeck en zijn er vier huisartsenpraktijken op de benedenverdieping gevestigd. Op de gehele bovenverdieping is de praktijk van Fysio Poll te vinden. Nog wel, want samen met de huisartsen vertrekt Fysio Poll in de nabije toekomst naar een andere locatie: de oude bibliotheek aan het woordbouwerplein.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 19-09-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis