Logo VVBTD

 

136. Hoonaartstraat

 

Voor het winkelend publiek is er in 1985 genoeg te vinden in Hellevoetsluis. Dat kan natuurlijk op het winkelcentrum de Struytse Hoeck. Trekkers als Hema en Torro zorgen voor een groeiend publiek. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een groot aantal factoren, waarom het kopen juist daar extra gezellig is. Men vindt er bv de enige echte kadotiek van Hellevoetsluis vol geschenk ideeën. Er zijn regelmatige activiteiten zoals talentenjachten, kinderevenementen en ook muziekoptredens zijn er schering en inslag. Er zijn een groot aantal gesorteerde modezaken  en ook delicatessen zijn er volop te krijgen. Van de Poelier met zijn Indische specialiteiten tot aan kaas-, wijn- en notenhuis De Drie Tonnen toe, waar u ook de heerlijkste bonbons vindt.

In Hellevoet West was vroeger het winkelhart van Hellevoet dat door de langgerekte vorm,naast een compleet winkelcentrum ook een prachtige wandeling waard is. U vindt er meubelspeciaalzaken maar ook een tweedehands centrum waar u voor een habbekrats uw huis inricht. Zaken waar kleding, witgoed, fotoartikelen, bloemen, stereo en televisie gekocht kunnen worden en een drogisterij, een aantal bakkers, slagers en supermarkten. Ook hier zijn regelmatig acties, zoals de befaamde mand met proviand die regelmatig te winnen valt en vergeet de Wapenzegels niet die gespaard konden worden.

In de Vesting vindt het uitgaansleven plaats en zijn er leuke restaurants, de weekmarkt op zaterdag en diverse winkeltjes.In de Kooistee is er een klein centrum gekomen in de Forel. En aan de grens van Hellevoetsluis in Nieuwenhoorn, is in de dorpskern een compleet woninginrichtingsscentrum te vinden, een speciaalzaak in kantoorartikelen, een warme bakker, horecagelegenheid De Kroon en een groente en fruithuis. Teveel op om te noemen en keuze genoeg door heel Hellevoet heen.

Op de foto van deze week zien we de winkels in de Hoonaartstraat waar we de Spar van de familie Holleman, Bakker Boutkam, de kledingzaak van Kranenburg en speelgoedwinkel De Magneet konden vinden.

.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 12-09-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht