Logo VVBTD

 

132. Slagerij Wessel

 

Toen ene Arij Wessel in 1892 begon met zijn slagerswinkel aan de Molenstraat in Hellevoetsluis, toen nog een straat met een behoorlijk aantal woningen en winkeltjes, kon hij niet vermoeden dat in 1992 zijn achterkleinkind in datzelfde Hellevoetsluis, zij het in de nieuwste wijk hiervan, nog steeds het slagersvak zou uitoefenen.

Slager Wessel is altijd een begrip geweest in Hellevoetsluis en dat zou nog lange tijd zo blijven. En begon dit alles in het oudste gedeelte van Hellevoetsluis via Molenstraat, Oostkade, Westzanddijk, Zwartewaal Evertsenplein en de Struytse Hoeck, uiteindelijk belande Slagerij Wessel in Den Bonsen Hoek waar Arie Jacobus Wessel, net als zijn voorvaderen een prachtige zaak runde.

In 1992 bestond Slagerij Wessel dan ook honderd jaar en ter gelegenheid van dit 100 jarige bestaan nodigde Arie Wessel iedereen die hiervoor belangstelling had, uit om onder het genot van een hapje en drankje dit heuglijke feit te vieren. Natuurlijk bleven de verhalen van vroeger de revue passeren en Slager Wessel zou Slager Wessel niet zijn als er gelijk een introductie van nieuwe producten plaats zou vinden. Heerlijke salades die onder de naam ‘du patron’ zouden vanaf dat moment naast natuurlijk de normale vleesproducten, deel uit gaan maken van het assortiment.

De derde generatie Wessel zette een traditie van goed vlees en goede vleeswaren voort. Werd in de beginperiode het vee naar binnengehaald en in een speciaal afgeschermde ruimte nog geslacht, in de tachtiger jaren gebeurde dat niet meer.

Er kwam een andere service om de hoek kijken zoals huisbezorgen voor ouderen en zieken. Er waren week- en dagreclames, woensdag was er gehaktdag en ook de dieren werden niet vergeten. Hun voedsel werd in een grote vrieskist geplaatst. Wessel verzorgde ook alles voor de diepvries, waaronder een half varken; stomp en streng karbonades en alles werd naar wens voor de klant in pakjes van twee of vier stuks verpakt, want de klant was immer koning!

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 15-08-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis