Logo VVBTD

 

131. winkelcentrum Kooistee

 

Als laatste complete wijk werd in 1985 in Hellevoetsluis de Kooistee gerealiseerd. Ruim 3000 woningen bevolken de voormalige polder 'De Kooistee' en natuurlijk moesten voor een wijk van een dergelijke omvang, ook voorzieningen worden gerealiseerd. En die kwamen er volop; een prachtig buurthuis, een complete sporthal en natuurlijk niet te vergeten het winkelcentrum aan de Forel.

De totale oppervlakte van het winkelcentrum bedraagt circa 1200 vierkante meter, dat is onderverdeeld in een supermarktruimte en een vijftal units en de totale kosten van dit project bedragen ruim twee miljoen gulden.

Het winkelcentrum in de Kooistee is vrij gunstig gelegen. Op een steenworp afstand is een bushalte te vinden en zowel aan de voor- als achterzijde is er een ruime parkeerkeergelegenheid aanwezig met ruimte voor tachtig a negentig auto's.

Afgestemd op de buurtbehoeften kwamen daar een grote A&O 2000 supermarkt, die werd gerund door Vinke uit Nieuwenhoorn. De warme bakker was van Van den Berg uit Oudenhoorn. De Groenteboerin was van Leonie van Balen die voor velen geen onbekende was. Zij verkocht al ruim vijftien jaar vanuit haar woning aan de Ravenseweg, groente en fruit uit eigen tuin en opende nu haar eigen winkel aan de Forel. Dameskapsalon Maritiem had er een ruimte gevonden net als de Rokadoshop waar lectuur, rookartikelen, tijdschriften, bloemen, planten  en cadeaus werden verkocht door van Dekker en van Achthoven. Een gespecialiseerde jeanswinkel en een snackbar maakten het geheel compleet.

Vlakbij in de sporthal werd nog een horecavoorziening gemaakt waarvan niet alleen de sporters maar ook door de buurt als een soort buurtcafé werd gebruikt.

Een centrum dus, wat voor diegene in Hellevoetsluis en daarbuiten die eens ergens anders hun boodschappen wilden halen, een volwaardig alternatief vormde voor de overige winkelcentra in Hellevoet. En steeds is het winkelcentrum aan De Forel niet meer weg te denken uit die gezellige wijk De Kooistee.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 08-08-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht