Logo VVBTD

 

129. luchtfoto gulf benzinestation

 

Deze week een luchtfoto uit de jaren zestig, In het midden van de foto is het Gulf benzinestation te zien van L. Groeneveld, die ook een taxibedrijf had, Later werd het bedrijf verhuurd aan Dinco Aqua, een bedrijf voor watersport en buitenboordmotoren, wat natuurlijk op een unieke locatie lag met het Kanaal door Voorne vlak voor de deur.

Het gebouw links op de foto is op dat moment in gebruik bij de vaarwegmarkeringsdienst wat vroeger ook wel bekend stond als ‘De Betonningsdienst.’ was gevestigd aan de Kanaalweg WZ en een onderdeel van het Rijksloodswezen.

Aan de rechterkant is een groot veld zichtbaar omringd door een mooie rij groene bomen. Veel mensen zullen bij het zien van deze foto terug denken aan de geweldige speeltuin die daar te vinden was in de jaren vijftig en zestig. Toezichthouders in die tijd waren de dames Ruilof en Hulshoff die met lieve doch strenge hand de kinderen in het gareel hielden. Als je van de grote hoge glijbaan af wilde glijden, moest je niet het matje vergeten om op te zitten. Menig kind is met blaren op de billen van de glijbaan gekomen en dan vergeet we maar even de splinters die ook regelmatig spelbreker was. De speeltuin was zeker op woensdagmiddag een ontmoetingsplaats voor de vele kinderen die in de Glaciswijk woonden maar ook voor kinderen daarbuiten. Mooie herinneringen voor velen.

Het was trouwens toch een leuke plek om te spelen, daar aan het eind van de Glacisweg en begin van de Kanaalweg WZ. Voor de jongens werd het grasveld gebruikt om te voetballen en bij Gods gratie mochten het meisjes af en toe ook mee doen.

In de winterperiode was het helemaal feest. Met de regelmatig voorkomende koude winters heeft menig Hellevoeter daar de eerste beginselen van het schaatsen op de Vest geleerd, natuurlijk op de houten doorlopers. Lekker dicht bij huis dus als je het echt koud kreeg kon je snel terug naar de warme kolenkachel om weer op temperatuur te komen.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 25-07-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis