Logo VVBTD

 

126. markt Bellenhuis Westzanddijk 1964

 

De Hellevoetse weekmarkt die elke zaterdag van 08.00 uur tot 15.00 uur wordt gehouden in de Vesting wordt in december 1980 flink uitgebreid. Het aantal kramen zou met 17 toenemen en daardoor zou de markt 65 kramen groot worden.

Dat werd mogelijk gemaakt door de bestaande markt aan de Westzanddijk, door te trekken langs de Gebu-Draadwarenfabriek die toen nog te vinden was aan diezelfde kade. De uitbreiding zou echter tijdelijk zijn. De definitieve plaats waar de weekmarkt gehouden zou gaan worden werd in de loop van 1981 bepaald.

De uitbreiding bood de marktbezoeker meer mogelijkheden. Er zijn een aantal branches bijgekomen zoals onder anderen reformartikelen, specerijen, japonnen, dierbenodigdheden en spijkergoed van diverse merken.Een aantal bestaande branches kregen en een collega bij. Door die uitbreiding wilde men het ook voor de mensen uit de regio aantrekkelijker maken om 's zaterdags een bezoek aan de markt te brengen.

Inmiddels zijn we 37 jaar verder. De weekmarkt is al jaren niet meer in de Vesting te vinden maar heeft haar plek gevonden op het Woordbouwerplein, al zouden veel mensen het helemaal niet erg vinden als die oude traditie in ere hersteld werd om de markt in de zomermaanden  een aantal keren weer op die oude vertrouwde plek  te houden.

Veel vertrouwde gezichten staan al jaren op de markt van Hellevoetsluis.Eigenlijk teveel om op te noemen maar het maakt de Hellevoetse markt wel de markt die zo graag bezocht wordt.  Soms komt er een nieuwe kraam bij en soms moet je ook na jaren afscheid nemen van zo'n vertrouwd gezicht. Na 33 jaar nemen Rob, Laura en Mari, de bekende gezichten in de kraam 'Van der Wijst kleinvak-artikelen', op 22 juli afscheid van de Hellevoetse markt. Zij zullen zeker door vele dames gemist gaan worden.

 

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 04-07-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis