Logo VVBTD

 

120. Dauwtrappen

 

Niet alleen dauwtrappers waren vroeg op pad tijdens Hemelvaartsdag, ook muziekvereniging ‘Sempre Crescendo” marcheerde al vroeg langs de duinen van de Punt en camping De Quack. Al vanaf half negen die morgen was de band al op stap om hoofdzakelijk de gasten van de camping maar ook de Hellevoeters en andere belangstellenden muzikaal te laten weten dat het badseizoen op die dag officieel geopend was.

Het badseizoen ging in een wat druilerige regen van start op zo mei 1982 en ook in de dagen daarna was er door het frisse en natte weertype weinig gelegenheid om daadwerkelijk eens een lekkere duik in zee te nemen.

Voor de penningmeester van de Verbond voor Vreemdelingen Verkeer ( V.V.V.) was er geen vuiltje aan de lucht, althans daar was in de korte toespraak die hij hield ter gelegenheid van de officiële opening van het badseizoen, weinig van te merken. Onder de vrolijke tonen die voort gebracht werden door Sempre Crescendo hees wethouder Sala vervolgens bij de ingang van het kampeerterrein “De Quack” de vlag waarmee het badseizoen 1982 officieel een feit was.

De heer Sala sprak aansluitend door de veelal in regenjassen toegestroomde aanwezigen, enkele woorden over het belang van recreatie in het algemeen en van de recreatiestichting in het bijzonder. Met de beheerder van het kampterrein maakte de wethouder, natuurlijk onder muzikale klanken van Sempre Crescendo en de vele belangstellende een rondgang over de schitterende camping die door de ligging net achter de duinen voor vele stadsmensen een unieke recreatiemogelijkheid bied.

Moesten ze het op deze Hemelvaartsdag voornamelijk hebben van een potje kaarten in hun huisje of tv kijken in de caravan, het badseizoen duurde gelukkig nog lang en konden zwembroeken, badpakken en bikini’s alsnog uit de kast gehaald worden.

 

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 23-05-2017
Museum & Jansen

terug naar het overzicht