Logo VVBTD

 

97. voetgangersbrug

 

Het is november 1986 wanneer bekend wordt dat er zeer binnenkort begonnen gaat worden met de werkzaamheden voor de bouw van een aantal kiosken bij het winkelcentrum Struytse Hoeck.

Deze kiosken, veertien in getal met ieder een oppervlakte van ca 25 m2, worden gebouwd aan de loopbrug naar het winkelcentrum, over het Kanaal door Voorne. 

Het moment van oplevering is trouwens goed gekozen. Juist op dat moment viert het winkelcentrum haar 5- jarig bestaan en de winkeliers die hun intrek namen met hun bedrijf in de kiosken hadden dan ook over belangstelling niets te klagen.

Zo was Kreatio van Christine Janse een enorme aanwinst voor Hellevoetsluis. In haar kiosk was alles op het gebied te vinden voor het beoefenen van een bepaalde vorm van handenarbeid: poppen maken, glas en koper graveren, bijouterieën maken en alles op het gebied van klei. Men hoefde daarvoor dus niet meer naar Rotterdam of Spijkenisse.

Ook Nely van Dijk vestigde zich als opticien in een van de kiosken. Voor Nely die gediplomeerd opticien, optometrist en contactlenzenspecialist is, was het haar eerste eigen winkel.

De heer Steenbeek, die beter bekend stond als de man van de tonnen omdat hij eigenhandig van tonnen allerlei gebruiksvoorwerpen maakte, opende naast zijn Antiekhoeve De Quack die aan de Westdijk gevestigd was, ook op de loopbrug een kiosk waar hij antiek en curiosa verkocht.

En was er ook niet een Wolwinkel te vinden die hele strengen wol verkocht en een enorm assortiment wol aanbood?

Voor de fietsers en voetgangers die aan de Westzijde van het Kanaal door Voorne woonde, was de loopbrug een enorme uitkomst. De loop- en fietsafstand naar het winkelcentrum werd na het gereedkomen van de veertig meter lange en vijf meter brede brug met ruim vierhonderd meter bekort.

Wilt u de foto van deze week van de voetgangersbrug over het Kanal door Voorne? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 14-12-2016
Museum & Jansen

terug naar het overzicht