Logo VVBTD

 

43. De Kroon

 

Nieuw jasje voor een gezellig dorpshotel staat er in 1988 in de krant. Een gezellig dorpshotel waar het zeer goed vertoeven is in een uitermate fijne sfeer, dat is de beste typering voor Hotel De Kroon in Nieuwenhoorn. Het hotel dat een flinke verbouwing achter de rug had werd officieel geopend door de toenmalige eigenaar dhr. L. Rietdijk. Het verbouwde en vernieuwde hotel De Kroon had zo’n beetje een monopolypositie in Hellevoetsluis.

Dit eenvoudige doch comfortabele hotel was eigenlijk de enige in de gemeente dat de naam hotel mocht dragen. Zeker toen het na de verbouwing weer mooi aangekleed was, mocht je het de ideale plaats noemen voor toeristen, passanten en werknemers van bedrijven. Daarnaast was de grote zaal van het hotel, die ruimte bood aan 200 personen, uitermate geschikt voor bruiloften, partijen, recepties en personeelsavonden waar het dan ook zeer regelmatig voor gebruikt werd. Vanwege het grote podium werd het ook regelmatig gebruikt voor ballet-en muziekuitvoeringen en toneelvoorstellingen. Ook toneelvereniging Gunda was er vaak te vinden.

Dat je er dan ook nog kon blijven slapen was natuurlijk mooi meegenomen. Vanaf dertig gulden kreeg je een overnachting en een heerlijk ontbijt. Voor iets meer kon je er eveneens uitgebreid lunchen en ook een avondmaaltijd was mogelijk. Niet alleen kon de bezoeker in het hotel een comfortabele nacht door brengen, er werden ook veel activiteiten georganiseerd om de gasten ’s avonds bezig te houden. Er was een aparte televisiekamer voor wie het laatste nieuws wilde volgen.

Wie daar niet van hield kon zich altijd nog vermaken met de andere dingen die er werden georganiseerd. Bijvoorbeeld het Oranjebal, dat op Koninginnedag werd gehouden. Zo werd er elk weekend in de grote zaal wel iets gehouden wat voor bezoekers de moeite waard was om een gezellige avond te hebben. Dhr. Rietdijk had maar één ding voor ogen….Hij wilde van Hotel-café-restaurant De Kroon, net als vroeger, een zaak maken waar iets te doen was en waar iedereen kon binnenlopen voor een praatje en een hoop gezelligheid. En dat is hem zeker gelukt.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Natuurlijk is ook de foto van vroeger van deze week op te vragen via hetzelfde e-mailadres.

bron: Groot Hellevoet 2-12-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht