Logo VVBTD

 

42. Hazelbag

 

Vroeger was het gebouw op de foto, het café van vrouw Waardenberg waar menig oudere Nieuw-Hellevoeter de zaterdagavond doorbracht. Dan kon er ook gedanst worden, net al op de zondagavond. Voor de jeugd natuurlijk leuk omdat er verder weinig vertier was. Maar voor de meeste Hellevoeters zal men het herkennen als restaurant Hazelbag.

Meer dan twee decennia hebben Jan Warbout en Cock Alleblas staan zwoegen en zweten in de keuken en eetzalen aan de Rijksstraatweg. En met resultaat: Restaurant Hazelbag was een begrip in de regio. Klanten moesten weken van te voren reserveren om er op vrijdag of zaterdag te eten. En de recensies logen er dan ook niet om.

Het is een verademing om een horecagelegenheid te treffen waar het niet alleen zeer smakelijk eten is, maar waar je ook goed wordt ontvangen en prettig begeleid. De beide heren zijn erg gesteld op een vriendelijke ontvangst van de gasten en een prettige maar uiterst correcte begeleiding tijdens het diner en op zeer vakbekwame wijze bijgestaan door chef kok H. Jillissen.

Dan ineens komt het bericht dat bij velen inslaat als een bom: Hellevoets begrip 'Hazelbag' gaat aan de wok! Na 23 jaar trekken de eigenaren Jan Warbout en Cock Alleblas zich echter plots terug. Het besluit om te stoppen met het succesvolle restaurant komt onverwacht, ook voor de eigenaren zelf. Want ze hadden toch een uitstekende onderneming?

“ Op het toppunt van ons ondernemerschap doen we een stapje terug. Het is niet dat we geen zin meer hebben, dat de gasten niet meer komen of dat we ziek zijn. We kregen een unieke kans, die maar één keer op je pad komt,'' legde Jan Warbout het besluit uit.

Een groep ondernemers meldde zich bij hen om de mogelijkheden van verhuur van het pand en de naam van het restaurant te bespreken. Het hele overnametraject heeft nog geen zes weken geduurd. Op 1 februari 2004 sloot Restaurant Hazelbag de deuren en op 1 april dat zelfde jaar zou, na een grondige verbouwing, ‘Wokrestaurant Hazelbag’ open gaan. Voor de groep ondernemers is het Hellevoetse restaurant de eerste eetgelegenheid in een Wokrestaurant-keten. Een paar jaar later veranderde de naam en heet het nu ‘Wokrestaurant Mandarijn’.

Heeft u een verhaal, foto, opmerking of aanvulling die u met ons wilt delen of wilt u de foto van deze week? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron: Groot Hellevoet 25-11-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht