Logo VVBTD

 

37. minivoetbalshow

 

Op donderdag 1 maart 1979 trad Showband Sempre Crescendo op in de NCRV Minivoetbalshow in het Sportpaleis Ahoy te Rotterdam en het is een grandioze avond geworden. Het Sportpaleis, tot de nok toe gevuld, beleefde een grootse avond vol voetbal, wielrennen, muziek en show.

Dat Sempre Crescendo heel wat in haar mars heeft is in de wijde omtrek wel bekend. Nu zagen de ruim 8000 bezoekers van Ahoy en geheel Nederland dat deze muziekvereniging o.l.v. instructeur Frits Rens tot grootse dingen in staat is. In de wervelende shows welke gepresenteerd zijn door de gehele vereniging (98 deelnemers) bracht men formaties en figuraties waarbij het totale vloeroppervlak van Ahoy gebruik werd.

Sempre Crescendo bracht drie shows en werkte twee maal mee aan de openingsceremonie waarbij o.a. de Mini Football March werd gespeeld. De verlichte batons, geschonken door Van den Ban Autobanden B.V. en de Winkeliersvereniging Hellevoetsluis, deden het tijdens de televisie-uitzendingen enorm goed.

De Carousselshow, waarbij een draaiend spaakwiel wordt gevormd die uit een 6-tal figuraties bestaat, werd met veel lef uitgevoerd. De Swinging Horsesshow is een show waarin de figuratie bestaat uit rechthoeken die door de deelnemers worden gevormd. In deze sprankelende shows past de vlaggenshow die een bijzonder karakter heeft, zeer goed doordat de vlagbewegingen de figuren onderstrepen. Beide shows zouden in twee TV uitzendingen te zien zijn. In de pauze tussen de twee voetbalwedstrijden in werd een tien minuten durende show opgevoerd die op hoog niveau stond en met veel elan werd afgewerkt.

Sempre Crescendo verdiende dan ook een grote pluim op de hoed. Optreden in een zo immense sporthal, afgeladen met bezoekers, dan is het moeilijk om de zenuwen in bedwang te houden en het ingestudeerde programma zo te brengen zoals zij dat gedaan hebben. Hellevoetsluis mag trots zijn Sempre Crescendo binnen haar grenzen te hebben. Veel inwoners zaten dan ook aan de buis gekluisterd en hebben met trots kunnen kijken naar het televisiedebuut van hun Muziekvereniging. 

Met dank aan Frits Rens die ons kon helpen aan de prachtige foto!

Heeft u een verhaal, foto, opmerking of aanvulling die u met ons wilt delen of wilt u de foto van deze week? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

bron: Groot Hellevoet 21-10-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht