Logo VVBTD

 

35. peuterbadje

 

Het is lachen, gieren en brullen geblazen voor de jongste inwonertjes van de Hellevoetse wijk Dorp en Hoonaart die zich in 1971 kostelijk vermaken in het, spiksplinternieuwe poedelbad. Het is het nieuwste experiment op het gebied van kinderspeelplaatsen van een gemeente die het nu eens niet uitsluitend in de geijkte klauterrekken en schommels heeft willen zoeken om de eigen jeugd te plezieren. De kinderen kregen er dan ook niet genoeg van om in het badje rond te plassen.

Hun vrolijke gespetter in het badje dat fl. 22.000 gekost heeft is zijn geld meer dan waard. Ook de ouders zijn meer dan tevreden met de nieuwste wijkvoorziening. Het is immers het antwoord van de gemeente op hun verzoekschrift waarin zij om een veilige speelgelegenheid voor kleine kinderen had gevraagd. Ook de raadsleden waren blij met het grote succes van het poedelbad waarvoor zij zorgvuldig het schaarse geld beschikbaar hadden gesteld. Eén van hen informeerde enthousiast of er nog meer kinderbadjes aangelegd konden worden. Burgemeester J.A.A Aarse deelde zijn geestdrift helemaal maar moest met een zuinige mond zeggen dat het geld de gemeente niet op de rug groeide.

De heren van der Est en Looij van gemeentewerken controleerden het water dagelijks. Behalve het nemen van monsters was het hun taak om het bad schoon te houden en voor verversing van het water te zorgen. Het was immers het goed recht van de kleuters om met modderige voetjes in en uit het water te rennen. Zo is er niets aan het toeval overgelaten om het de kinderen zo prettig mogelijk te maken. Alleen het toezicht bleek een moeilijke zaak voor de gemeente. Vindt maar eens iemand die dat permanent wil doen. Daarom waren er enkele banken geplaatst voor ouders die een oogje in het zeil wilden houden. Ook vanuit de omliggende huizen konden de kinderen in de gaten gehouden worden. Van vernielingen is nooit sprake geweest. Het enige incident dat er is geweest, dat een dame haar hondje in het bad lieten poedelen en daarvoor was het peuterbadje nu net niet voor gebouwd.Het poedelbadje is al jaren geleden afgebroken en de wijk Dorp en Hoonaart in de afgelopen jaren enorm opgeknapt en is sinds kort een speeltuin met de naam 'De drie Heuvels rijker.

Heeft u een verhaal, foto, opmerking of aanvulling die u met ons wilt delen of wilt u de foto van deze week? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron: Groot Hellevoet 07-10-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht