Logo VVBTD

 

30. tivoli

 

Net als nu was er vroeger ook niet veel te doen voor de jeugd. Als je oud genoeg was kon je naar het Casino, naar de Sextant op het Zuidfront of je kon naar de Strandtent. Maar als je net nog niet de leeftijd had ging je naar de Bioscoop. Vaak naar de vroege film en als die afgelopen was, snel naar Rest-O-Snack van Cor Schoon op het Evertsenplein voor een frietje. En dan snel weer terug naar de bioscoop voor de late film. Ik denk dan ook dat menig Hellevoeter de bioscoop wel eens van binnen heeft gezien. Natuurlijk heb ik het over Tivoli,waar Wim Schipper onlosmakelijk mee verbonden was.

Tivoli wordt het filmcentrum van Voorne-Putten, lezen we in 1978 in de Nieuwe Brielse Courant. Dhr. Schipper heeft kosten nog moeite gespaard om het oude Tivoli Theater zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het publiek. Was er het jaar ervoor al een nieuwe supermoderne projector in gebruik genomen, nu stond er een rigoureuze verbouwing voor de deur. Niets van de binnenzijde leek nog op de bioscoop van het verleden. Het scherm werd vernieuwd, de wanden kregen een ander gezicht en de zaal werd bij het zitgedeelte zelfs helemaal gesloopt. Daarvoor in de plaats kwam een oplopend zitgedeelte, dat de bioscoopbezoekers een optimaal zicht op het scherm biedt. De trap naar het balkon werd vernieuwd zodat het een stuk veiliger werd om naar boven te gaan. Ook werd de oude verwarming vervangen door een airconditioning die zomer en winter zorgt voor een goede temperatuur.

Was dit al een hele verbetering, een aantal jaren later is er opnieuw een ingrijpende verbouwing aan de gang. Voor de oude bioscoopzaal werd een gedeelte gerealiseerd van twee verdiepingen. De entree die nog aan de achterzijde was, werd verplaatst naar de voorzijde waar ook een foyer met bar kwam. En er kwam een tweede filmzaal beneden en boven moderne sanitaire voorzieningen. Een enorme aanwinst voor het steeds groter wordende Hellevoetsluis. Vandaag de dag staat het Tivoli Theater er nog steeds al is Wim Schipper al lang geen eigenaar meer. De buitenzijde die met de geel en blauwe kleuren een moderne uitstraling heeft, doet in niets meer denken aan het oude vertrouwde gebouw van vroeger. Maar als je goed kijkt....

Heeft u een verhaal, foto, opmerking of aanvulling die u met ons wilt delen of wilt u de foto van deze week? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 02-09-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht