Logo VVBTD

 

28.kunst in tunneltje

 

Het tunneltje dat van de Asmusstraat, onder de Amnesty Internationallaan door naar de Cornelis van Kleiburgstraat loopt, had voor 2007 nog een troosteloos aanzicht. Volgens buurtbewoner was het hard nodig dat daar eens iets aan moest gebeuren. Na een gesprek met het wijkbeheer is er een werkgroep in het leven geroepen om een opknapbeurt van het tunneltje te kunnen realiseren. Allerlei acties werden er georganiseerd waarbij enorm veel vrijwilligers betrokken waren. Sponsors werden gezocht, om maar zoveel mogelijk geld binnen te krijgen zodat men met elkaar aan de grote klus kon beginnen.

Een grote rol was er weggelegd voor de leerlingen van de basisscholen de Wateringe en 't Schrijverke. Zij zijn de hoofdrolspelers in dit verhaal. Een selectie van ruim 400 tekeningen die door de leerlingen van beide scholen gemaakt zijn met daarop hun zelfbedachte ideeën, werden op de wanden van de tunnel aangebracht. Onder aanvoering van Johan van Konijnenburg hebben de kinderen keihard gewerkt om, soms onder barre omstandigheden, een waar kunstwerk te realiseren. De grijze,sombere wanden werden omgetoverd tot een kleurrijk geheel die de tunnel een geheel andere aanzien hebben gegeven. Met plezier fietst en wandelt men nu door de tunnel heen. 

Ook burgemeester Kleijwegt is enorm blij met de verandering van het tunneltje. En gaf een pluim aan de buurt, de scholen en de werkgroep die zich hier sterk voor gemaakt heeft. Natuurlijk werd kunstenaar Johan van Konijnenburg niet vergeten, die zich belangeloos heeft ingezet en met plezier met alle leerlingen gewerkt heeft.

De opening was een fantastische happening. Al ruim voor tijd stonden de kinderen, ouders en andere belangstellenden te wachten op de dingen die stonden te gebeuren. 'Een prachtig staaltje gemeenschapszin in optima forma', omschreef de burgemeester het hele gebeuren in zijn openingswoord en fietste, geflankeerd door de twee directeuren van de betrokken scholen - Anja Dekker en Marian van der Meer- als officiële handeling het lint door. Dat was voor iedereen het sein om voor het eerst gebruik te maken van het vernieuwde tunneltje. Alle kunstwerken van de 'leerlingen van toen' zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen in het tunneltje.

Heeft u een verhaal, foto, opmerking of aanvulling die u met ons wilt delen of wilt u de foto van deze week? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bron: Groot Hellevoet 19-08-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht