Logo VVBTD

 

fvv2705.burgemeester eysinga en vrijwillige brandweer

 

Van drie dames mochten we een reactie ontvangen op de vraag wie ons kon helpen met de namen van de mannen van de vrijwillige brandweer van de toenmalige Rubberfabriek. Voor degene die een aanvulling bij de foto willen doen, komen hier de namen. Op de voorste rij staan v.l.n.r.: Gerrit Hogerwerf (commandant), Jaap in 't Veld, Jaap v.d. Meiden, Jo Tintel en Cor Smit. Op de achterste rij staan v.l.n.r.: Henk Landman, W v.d. Wilk, Leen Warbout of Anton Looy en Maas Schadee.

De foto is genomen voor of rond 1964 omdat een van de heren op de foto in die tijd overleden is. Dank je wel Martie Lobs, Mevr. van Buren en mevrouw van der Meijde voor uw reactie. De man van Mevrouw van der Meijde heeft jarenlang deel uit gemaakt van deze groep. Zij vertelde ons ook dat de heren regelmatig op cursus moesten. Ook ging men jaarlijks naar een demonstratie van brandweerwedstrijden en dan ging de familie ook altijd mee. Als de leeftijd van 50 of 55 jaar bereikt was (de exacte leeftijd wist mevr. van der Meijde niet meer) mocht je geen deel meer uit maken van deze groep, dan was je te oud. Het doel van de vrijwillige brandweer van de Rubberfabriek was om bij brand direct in actie te kunnen komen. Zodra de Brandweer van Hellevoetsluis ter plaatse was, namen die het commando over.

Veel vragen waren er naar de ander foto's uit deze serie die in de zestiger jaren gemaakt is. Dus deze week nogmaals een foto van de vrijwillige brandweer van de Rubberfabriek. Daar zijn ook op te zien burgemeester Jonkheer J. Eysinga met in zijn gezelschap Dhr. Dekker, de toenmalige directeur van de Rubberfabriek.

Mocht er een lezer zijn die weet bij welke gelegenheid deze foto genomen is, graag uw reactie. Ook naar de namen van de overige personen op de foto zijn we heel erg benieuwd. We zouden ook graag in contact komen met iemand die ons meer kan vertellen over Martinus Lemson die een benzinepomp /garage runde aan de Rijksstraatweg in Nieuwenhoorn. Ook zouden we blij zijn met  informatie over de Melkfabriek die aan de Oostdijk stond.

Heeft u een verhaal of foto die u met ons wilt delen? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bron: Groot Hellevoet 27-05-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht