Logo VVBTD

 

fvv.0403.vermaat

Enorm veel enthousiaste reacties zijn er binnen gekomen op de foto van vroeger van vorige week. Veel herinneringen zijn er boven gekomen. Over de witte en roze meidoorns die prachtig waren als ze in bloei stonden en dan zo heerlijk roken. Het fluitenkruid en de boterbloemen waar heel de Wallen mee vol stond en het vissen in de Vest vanaf het Witte bruggetje. Heel blij zijn we met de foto's die we toegezonden kregen van Sjaak Breeman. Unieke foto's van de bouw van het Witte Bruggetje in 1955. De vader van Sjaak, Dhr. Johannes (Hannes) Breeman werkte vroeger bij de Firma Pijl uit Zuidland/Scheveningen en van hun hand is het bruggetje over de vest. Dhr. Breeman is samen met Dhr. Gerrit Verstrate te zien op de foto's die u kunt vinden op de website bij 'foto van vroeger' van vorige week.

Deze week een mooie foto uit de privé collectie van Tinie van Noort- Groeneveld waarvoor onze dank. Haar vader, Dhr. Arie Groeneveld was jarenlang werkzaam als chauffeur van het Nieuw-Helvoets vervoersbedrijf Vermaat. Vermaat's Auto-Bedrijf (VAB) begon in 1923 met een autobusdienst van Hellevoetsluis via Oostvoorne naar Rockanje. Later is deze lijn doorgetrokken via Oostvoorne, Den Briel en het Brielse Veer naar Rozenburg en Maassluis. Sinds 1951 werd deze lijn ondergebracht bij de RTM, maar bleef in exploitatie bij Vermaat. Meer succes kreeg Vermaat met zijn touringcarbedrijf en reisbureau activiteiten "Europa Express" en ging binnen Europa ook voor andere reisbureaus  zoals. American Express, De Jong Intra en Contiki rijden. De vader van Tinie reed, in zijn 20 jaar als chauffeur bij Vermaat, op de bus met nummer 18. Hij was een graag gezien buschauffeur die door velen 'oom Arie' werd genoemd. Heel wat dames heeft hij begeleid op het jaarlijkse uitje van de Huisvrouwenvereniging. Daarnaast heeft vele buitenlandse reizen gemaakt. Vaak was dat in de zomer en meestal richting Zwitserland en Duitsland. Naast het vele tourwerk deed Vermaat ook mee met het omvangrijke personeelsvervoer rondom de havens. Ook voor Dhr. Groeneveld was dit een onderdeel van zijn werk en zo reed hij in de wintermaanden, personeel naar het Rotterdams Droogdok. 

Erg welkom zijn verhalen en foto's uit Nieuw-Helvoet, de Westdijk, Nieuwenhoorn en Vlotbrug. 
Graag uw mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

bron: Groot Hellevoet 11-03-2015
Museum & Jansen

terug naar het overzicht