gedichtenwedstrijd website

Wat 7 september 1970 begonnen is door een passie van 3 markante Hellevoeters en de Oudheidkamer werd geboren, is  45 jaar later uitgegroeid tot een enorme collectie voorwerpen uit de geschiedenis van Hellevoetsluis. Oudheidkamer is Stadsmuseum Hellevoetsluis geworden en herbergt naast de voorwerpen een enorm archief aan foto’s, krantartikelen en persoonlijke documenten. Niet alleen van inwoners maar ook van verenigingen.

Wat er nog ontbreekt,

is een gedichtenbundel. Natuurlijk was er Frank Herzen, maar wij zijn benieuwd hoe u als Hellevoeter over Hellevoetsluis denkt. Daarom schrijft Stadsmuseum Hellevoetsluis een gedichtenwedstrijd uit rondom de viering van het 45 jarig bestaan.

De regels zijn simpel. Hellevoetsluis is het onderwerp. Het mag nooit eerder gebruikt of gepubliceerd zijn. Elke dichtvorm mag gebruikt worden en u geeft toestemming voor eventuele publicatie.

Wethouder Hans van der Velde en Leo Blok (hoofdredacteur Groot Hellevoet) zullen o.a.deel uitmaken van de jury. Er zijn meerder prijzen te winnen waaronder een mooie E-reader voor de winnaar.

De prijsuitreiking is op zondag 29 november waar de winnende gedichten voorgedragen mogen worden. Stuur uw gedicht met naam, adres en telefoonnummer via de mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De sluitingsdatum is zondag 8 november. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.