Spelbreker was een klein beetje de wind, maar wat hebben we het gezellig gehad met elkaar tijdens de Vestingdagen. Met een beetje samenwerken kom je een heel eind en dat is ook prima gelukt. Peter, Bianca, Leny, Ashley en Gerda die in, bij en rond de kraam van Stadsmuseum Hellevoetsluis druk bezig zijn geweest met vriendenwerving, wat heel hard nodig is om de geschiedenis van Hellevoetsluis in stand te houden.

elishia deelt flyers uitpeter in kraam

Veel aandacht was er voor het onbekende voorwerp dat zowel aanknopingspunten als vragen opleverde en waarvan nog steeds niet bekend is waar het voor gebruikt werd. Dan was er natuurlijk de verkoop van de boeken over de Hellevoetse geschiedenis, nieuwe en oude exemplaren, die gesigneerd konden worden door Bob Benschop (als hij in de buurt was). Bob is auteur van een prachtige serie boeken die ons museum rijk is.

schrijver Bob Benschopboeken en onbekend voorwerp

Ook was er veel informatie te vinden over de Papierknipkunst. Er werden doorlopend demonstraties gegeven door Jannie die liet zien dat deze knipkunst toch echt voor jong en oud is. Ook haar beide kleindochters Sophie en Iris hielpen mee en lieten luid en duidelijk weten dat er oude Donald Ducks verkocht werden….voor een euro!

papierkunsknippen sophie en Iris

Veel oud-schoolgenoten gingen weer even terug naar de reünie van de Witte school. Napraten, foto’s kijken maar ook was er de verkoop van Oudhollandse lekkernijen om de pot voor de reünie van 2019 een beetje te spekken. En natuurlijk was er ook de ouderwetse maar o zo leuke grabbelton, die met plezier bemand werd door Elishia en Elea. Ook ons prachtige museum was natuurlijk tijdens deze dagen open en Rich heeft menig bezoeker mogen ontvangen. Al met al kunnen we terug kijken op mooi en druk weekend.

bezoekers kraambezoekers museum in gesprek met Rich

Ele en Sofie bij de grabbeltonJannie en Bianca

fotograferen van onbekend voorwerpwitte school