vestingcode 2015Vandaag mochten wij in het museum de deur openzetten voor de bezoekers van de vijfde Hellevoetse Vestingcode. Op verschillende plaatsen binnen de Vesting waren er allerlei optredens die gratis bezocht konden worden. In ons Museum was er plaats gemaakt voor de voordrachten van: Bart en/of Cornelis.

Een éénpersoons duo, twee onafscheidelijk tot elkaar veroordeelde hersenhelften. Samen onder één schedel. Wie is en/of zijn Bart en/of Cornelis? Of is er maar één Bart, of één Cornelis? Of is er geen eenduidig antwoord, zoals vaker in het leven? Want niets gebeurt zonder toeval, ook als het niet gebeurt… Wie weet, schuilt een antwoord in de gedichten en/of liedjes waarmee Bart en/of Cornelis zich door het leven worstelen. En door het land reizen. Als TroubaDichter, gewapend met gitaar, zang en voordracht. Ofwel: singer-songwriter-stuff, poetry en storytelling.

Meer dan vijftig bezoekers luisterden met volle aandacht naar de vele woordspelingen die er door Bart en/of Cornelis gemaakt werden en naar mooie, grappige en ontroerende gedichten en rijmerijen. Vooraf of na afloop konden de bezoekers tevens genieten van al het moois wat Stadsmuseum Hellevoetsluis te bieden heeft. Een meer dan geslaagde dag!