Op een zonnig begin van bevrijdingsdag startte de eerste 'Hellevoetsluis 70 jaar vrij' wandeling vanaf het Stadsmuseum Hellevoetsluis. Samen met Stichting Verdedigingswerken werd deze speciale thema wandeling opgezet om de Hellevoeter te verrassen met weetjes en wetenswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog over zijn of haar eigen woonplaats.

Beginnend met een heerlijke ovenverse traktatie en een kop koffie bij het stadsmuseum werden de wandelschoenen stevig aangesnoerd en volgde een wandeling over de wallen en een kijkje in de enige bunker van Hellevoetsluis. Gidsen Bram en Art hadden een leuke wisselwerking en vertelden anekdotes over Hellevoeters, afgewisseld met uitleg over de verdedigingsmiddelen van de Duitse bezetter. Tot slot verraste de interessante tentoonstelling '70 jaar vrij' de deelnemers met herkenbare foto's. Een geslaagde wandeling waar ook u deze zomer nog om de week aan kunt deelnemen. Kijk op de websites www.stadsmuseum-hellevoetsluis.nl, www.fronttaal.info en www.hithellevoetsluis.nl voor data en informatie.

tekst: Nicole van Tooren - Groot Hellevoet

H70 websit7 H70 websit8