legowedstrijdstadsmuseumhellevoetsluisDe deelexpositie die deze zomer in het Stadsmuseum Hellevoetsluis te zien is, heeft als titel ‘Thuis in Hellevoetsluis’ en gaat over het wonen in deze prachtige Vestingstad door de eeuwen heen.

Voor de ouderen die een bezoek aan het museum brengen zal er heel veel herkenning zijn. Ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen creatief aan de slag. In het museum staat een LEGO tafel met daarop een box met bijna twintig kilo aan legosteentjes. Terwijl de volwassenen door het museum zwerven en even terug gaan in de tijd, kunnen de kinderen er hun eigen droomhuis bouwen. Elke maand worden er twee winnaars gekozen die het leukste, gekste, grootste, mafste of kleinste huis gebouwd heeft. Er kan een leuke prijs gewonnen worden in de leeftijdsgroep tot 6 jaar en in de groep van 6 t/m 12 jaar. Van elk bouwwerk en de maker ervan wordt een foto gemaakt. Deze foto is terug te zien op de website van het museum. Ook wordt daar iedere eerste vrijdag van de maand de prijswinnaar van beide leeftijdscategorieën bekend gemaakt. Natuurlijk krijgen de prijswinnaars persoonlijk bericht! Stadsmuseum Hellevoetsluis nodigt jong (onder begeleiding van een volwassene) en oud uit om de nieuwe deelexpositie te komen bezichtigen.