Gezellige museumburenavond in het Stadsmuseum

Vrijdag 4 april was het landelijke museumburendag. Deze dag is een initiatief van de Museumvereniging en de Bankgiro Loterij. Ook het Stadsmuseum Hellevoetsluis heeft hier aan deel genomen.

P1012893Zowel onze buren met de postcode 3222 als de museum jaarkaarthouders konden zich hier voor aanmelden.
s ’Avonds om half acht werden de bezoekers opgewacht met een kopje koffie en een petitfourtje om vervolgens een voorwoord te krijgen van onze voorzitter de heer van Kralingen. Na het bekijken van een filmpje over Hellevoetsluis konden de bezoekers niet alleen het museum bekijken, maar voor één keer ook het kantoor, depot en het archief. Hier kon bekeken worden wat alle vrijwilligers van het museum achter de schermen allemaal voor werk verrichten. Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen er leuke gesprekken tot stand met de zeer geïnteresseerde bezoekers. Rond een uur of tien kwam de avond ten einde en kregen de bezoekers nog een waardebon mee om nog een keertje met twee personen gratis terug te komen.
Al met al was het een hele gezellige avond waar de vrijwilligers in contact konden komen met de buren. We hopen dan ook dat we genoeg informatie hebben kunnen verstrekken en dat deze buren ook anderen zullen aansporen om een bezoek aan het Stadsmuseum te brengen.