Vanaf de negentiger jaren was Joke intensief betrokken als baliemedewerkster, bij het vroegere ‘museum Gesigt van ‘t Dok en het Stadsmuseum Hellevoetsluis waar ze ook het nodige archiefwerk deed. In haar vriendenkring een vraagbaak voor een ieder, die iets van de geschiedenis van Hellevoetsluis wilde weten.Schreef Silia Janbroers voor deze krant de verhalen voor de rubriek ''De oudheidkamer vertelt", Joke was degene die daarvoor menig huisbezoek aflegde en door deze gesprekken, kopij aanleverde.

Joke was een innemende persoonlijkheid, altijd vrolijk en een graag geziene vriendin en collega. Kortom, gewoon een lief mens! Zwerven met de boot door Nederland en Frankrijk met als thuisfront de Hellevoetse haven.  Samen met haar man Wout verkleed als Willem en Mary door de Vesting, helpen bij de ijsbaan, koersbal, haar favoriete Franse les, theaterbezoek en vrijwilligerswerk, ze heeft het allemaal gedaan.

Was totdat ze ziek werd in december nog steeds actief met alles bezig en stond midden in het leven. De vele kaarten, bloemen, bezoek en lieve brieven getuigen van het enorme verlies dat Joke achter laat. Joke is in besloten kring gecremeerd.