FH

Stadsmuseum Hellevoetsluis is nu onderdeel van Fortresse Holland Openluchtmuseum Hellevoetsluis en krijgt binnen deze organisatie een nieuwe rol als 'Bezoekersdepot'. Binnenkort zal deze website niet meer beschikbaar zijn en zal je worden doorverwezen naar de website van Fortresse Holland. Wil je alvast meer over lezen het 'Bezoekersdepot'? Lees dan meer op de website van Fortresse Holland.

P4000699 2Dit boek over Jan Blanken is in 1987 verschenen als essaybundel / catalogus ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Rijksmuseum te Amsterdam.
Het boek verteld over de lange carriere van Jan Blanken, die begon tijdens de Republiek der Verenigde Nederlanden, via de Bataafse Republiek, het Koninkrijk Holland (onder Lodewijk Napoleon), het Franse Keizerrijk en tenslotte het Koninkrijk der Nederlanden.

Er wordt stilgestaan bij de vele projecten waarmee Jan Blanken heeft gerealiseerd, waaronder het droogdok Jan Blanken te Hellevoetsluis en de aanleg van het Noordhollands Kanaal. Ook een aantal van zijn  uitvindingen zoals de klapsluis komen aan bod.

Terug naar artikeloverzicht.

Kijk ook eens op de website van:  logo bezoek hellevoetsluis